Browse By

Predsobe: pogosto spregledan prostor vašega doma

Večina bi se najbrž strinjala s trditvijo, da predsobe pogosto označujemo kot prehodne prostore, kjer se v povprečju ne zadržujemo predolgo in služijo bolj shranjevanju kot aktivnemu druženju. Temu primerna je tudi pohištvena oprema, kot so omare za predsobo, ki jih pogosto izberemo na hitro in brez prevelikega načrtovanja. Vseeno si oseba, ki vaš dom obišče prvič, z vstopom v predprostor ustvari prvi vtis o vašem domu, vaših stilskih preferencah, pa tudi o vašemu smislu za red. Če torej razmišljate o preobrazbi svojega doma, ne pozabite tudi na predprostor, saj boste na ta način svoj dom resnično povezali v harmonično celoto in ustvarili domačno vzdušje. Za še več idej, katere predsobe bi se skladale z obstoječim interierjem vašega doma, obiščite spletno stran https://www.salonpohistva.si/predsobe in izberite svoj pohištveni komplet, v nadaljevanju pa vam bomo podali nekaj nasvetov o tem, kako izbrati prave pohištvene elemente.

Kako se lotiti nakupa?

Opremljanje hodnika je strateško opravilo, ki mora slediti določenim načelom oziroma priporočilom:

Preverite dimenzije prostora in zmožnost umestitve omar v omejen prostor

Največja napaka, ki jo lahko pri opremljanju hodnika naredite, je ta, da pohištvo kupite »na pamet«, torej se prej ne prepričate, da imate zares dovolj prostora tudi za velike omarice za čevlje in dovolj svetlobe za ogledalo. Najboljša rešitev za take težave je, da površino prostora enostavno izmerite z metrom in že doma zarišete okvirni načrt postavitve.

omare za predsobe

Ste velik ljubitelj plaščev? Potem morate imeti vsaj tri omare za predsobo: dve večji in eno manjšo. Večjo namestite ob daljšo steno, za še več zračnosti in globine v prostoru nasproti omare dodajte ogledalo.

Se vaša obstoječa oblikovalska shema sklada z novo?

Pred nakupom prav tako preverite celotno oblikovalsko shemo vašega domovanja in ocenite okvirno barvno lestvico. V primeru odsotnosti oken in svetlobe se izogibajte temnim pohištvenim kosom in raje izberite svetle barve, ki bodo dodale svežino in optično povečale sobo. Predvsem imitacije lesa lahko prostor otežijo in mu dodajo nepotrebno mrakobnost. Veliko ogledalo v predsobi mora biti prav tako funkcionalno in dovolj veliko, da lahko v njem ujamete celotno silhueto.

Razmislite o materialih

Na trgu boste našli na stotine različnih stilskih zasnov pohištva. V zadnjih tridesetih letih je masiven les nadomestila iverna plošča, sicer ožja, a tudi lažja in cenejša alternativa. V ponudbi podjetja Salon pohištva, kjer lahko med širokim naborom izdelkov najdete tudi kakovostne omarice za čevlje, boste našli različne variacije pohištva iz oplemenitene iverne plošče. Le-te uvrščamo med t.i. kompozitne materiale, ki so odlično toplotno izolativni. Zaradi manjše gostote material dobro zadržuje vijake in ostale gradbene elemente. Ker je material lažji, to omogoča lažje zapiranje vratc. Prav tako ima večina primerkov mehke robove, prijazne tudi otrokom in malčkom. Nekatere omare za predsobo so lakirane, v visoke ali mat sijaju, zato boste imeli pri opremljanju zares veliko izbire. Z barvnimi odtenki ne eksperimentirajte preveč, saj boste v nasprotnem primeru porušili oblikovalsko shemo vašega doma.

Drznite si biti drugačni!

omare za predsobeVelik možnosti je, kako lahko iz še tako dolgočasnega in omejena prostora izvabimo življenje, in nič drugače ni, ko opremljamo predprostor. V podjetju Salon pohištva nudijo elegantno oblikovane pohištvene kose, ki vas bodo navdušili s svojo minimalistično prezenco in ravno prav izstopajočimi detajli. Ročke iz kroma bodo na primer nežno poudarile luksuzno noto vašega doma, brez pretiranega okrasja. Tudi vitrina, če je v prostor  umeščena okusno, lahko doda manjkajočo domačnost in odvzema neoseben hlad, ki po navadi vlada v predsobah.

Kaj pa dodatki?

Pri načrtovanju hodnika ne gre pozabiti niti na dodatke, kot so kljukice, ogledala, vitrine in stojala za shranjevanje dežnikov. Prav tako je priporočljivo, da v prostor umestimo vsaj eno sedišče ali klop, na katero se lahko usedimo ali opremo med obuvanjem čevljev. Na sedišče lahko začasno odlagamo tudi ostale stvari (vrečke iz trgovine in šolske torbe). V nekaterih primerih je pod sediščem nameščena dodatna polica ali predal, na ta način pa je pohištven element 100 % izkoriščen.

Koliko odlagalne površine potrebujete?

Seveda je ena od glavnih nalog predsobe tudi njena uporabnost. V velike shranjevalne enote po navadi stlačimo večje kose oblačil, kot so plašči, jakne, kape in čevlji. predsobeZagotovite si dovolj odlagalne površine tudi za čevlje in izbirajte med različnimi vrstami vratc za odpiranje. Obešalne kljukice so sicer dobra rešitev za shranjevanje oblačil gostov, klobukov in ostalih, občutljivejših kosov. Manjša mizica, kamor boste odlagali ključe in ostale drobnarije, je prav tako izredno uporaben element vsakega hodnika ali predprostora.

Omare za predsobo: dovolj prostora za celo družino

Otroci potrebujejo veliko prostora in enako velja tudi pri shranjevanju njihovih oblačil. Prostorne omarice vam omogočajo, da maksimalno izkoristite dan prostor in v hodnik shranite sezonska oblačila in obutev. Minimalistično oblikovane enote omogočajo večnamensko uporabo in so primerne za umestitev tudi v spalnice, otroške sobe in ostale prostore. Večina pohištvenih enot ima na zgornjem delu nameščeno palico za obešanje, ki lahko zdrži tudi težje obremenitve, kot so zimski plašči ali oprema za smučanje. Vaši modni dodatki bodo varno shranjeni v predalniku, kar bo še dodatno botrovalo k vaši boljši organiziranosti.

Majhne omarice za čevlje idealna izbira tudi za manjša stanovanja

Široka izbira pohištvenih enot omogoča, da lahko najdete idealno pohištvu tudi za svoj hodnik. Kot že omenjeno, pred nakupom opravite informativne meritve, zrišite načrt in določite, katere dodatke vaš dom potrebuje (kljukice, ogledala, koš za dežnike …). V primeru, da se boste kakšnega elementa naveličali, ga lahko brez težav umestite v drug prostor in manjkajočo enoto nadomestite z dodatkom, kot so omarice za čevlje. Hitro, enostavno in cenovno ugodno, raznovrstne barvne kombinacije in imitacije lesa pa bodo poskrbele, da bo vaš dom še bolj domač in prijeten za bivanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *