Browse By

Pustni kostumi za otroke so lahko tudi delo staršev

Vsako leto se v Sloveniji odvija pustovanje, vendar je pustni torek vsako leto na drugi dan. Čeprav je komaj januar, bi se lahko reklo, da se že mudi, sploh če bi vprašali starše, ki imajo male otroke, ki se že zelo veselijo pusta, krofa in pustnega kostuma, ki ga bo naredila mamica ali ga bo naredil oči. Navsezadnje so pustni kostumi za otroke lahko tudi domena ustvarjalnih očetov. Otroci so najverjetneje tisti, ki se najbolj veselijo pustovanja. Teden, ko traja pustni torek, imajo šoloobvezni otroci počitnice, zato lahko res izkoristijo vse pustne zabave in karnevale, ki se takrat odvijajo.

Pustni kostumi za otroke na prodaj

Običaj, ki je bolj značilen za Ameriko, imenovan noč čarovnic, je postal zelo priljubljen v Sloveniji, in to do te mere, da je vsaj za nekaj časa skoraj izpodrinil slovenski pust. Na srečo pust ni dokončno »umrl«, temveč je celo zaživel, saj je zadnja leta zunaj videti veliko več mask, našemijo se vsi, odrasli, tudi v službi, v fizičnih in spletnih trgovinah pa so na voljo različni pustni kostumi za otroke obeh spolov. Pustni kostumi za otroke so lahko kupljeni celi, delni ali pa se kupi material za izdelavo kostuma. Najlažje je seveda kupiti že narejen cel kostum.

pustni kostumi za otroke

Pustni kostumi za otroke v obliki živali

Tudi če bodo pustni kostumi za otroke izdelali njegovi starši, ali eden od staršev, ali stari starši, ali kateri koli drug sorodnik, morda celo otrok sam, če gre za starejšega otroka z ustvarjalno žilico, pa bodo ti potrebovali razne dodatke in material, iz katerega bodo sestavili oziroma naredili masko. Najbolj običajni pustni kostumi za otroke so v podobi vile, zvezdice Zaspanke, vilinke, posebej priljubljene med punčkami so princeske, pikapolonice, cvetlice, čebelice. Še vedno priljubljene so živali, kot so mucke, miške, medvedki in zajčki. Obstajajo tudi pustni kostumi za otroke, ki so mini verzija kostumov za odrasle, to so hudiček, hipi, indijanec ali indijanka, pirat, hudiček in vedno priljubljena čarovnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *