Browse By

PVC okna ali lesena okna?

Odločate se, da boste v svojem stanovanju zamenjali okna, pa ne veste za katera bi se odločili? Mi smo vprašali v podjetju Okna Vranešič, kje so nam odgovorili, da je to v prvi vrsti stvar vsakega posameznika, da pa oni vsekakor priporočajo PVC okna. V prvi vrsti so okna iz umetnih materialov lažja za vzdrževanje, cenejša, lažje je na njih dodajati vse ostalo, kot so npr. rolete, žaluzije, komarniki, bolj so odporna na vse vremenske prilike in neprilike, imajo pa tudi daljšo življenjsko dobo kot lesena. Nas so prepričali, kaj pa vas?

Okna se praviloma menjajo in / ali nameščajo le enkrat v življenju, zato je pomembno tudi kdo nam jih montira in ne zgolj ali izberemo PVC ali lesena okna

Pri montaži oken je potrebno upoštevati kar nekaj odločilnih faktorjev, zato je ključnega pomena, kdo nam jih montira. Še posebej je pomembna izdelava oken in to predvsem pri PVC oknih, saj je potrebno uporabiti prave zmesi, da bodo ta okna primerna za okolico v kateri živite vi. Namreč, kar vsaka masa ni primerna za bolj toplo podnebje, kot če je naše poslopje, kamor bomo montirali okna, zgrajeno v okolju z bolj hladnimi podnebnimi razmerami. okna Že ob izdelavi je potrebno upoštevati ali je bolj primeren ožji ali širši profil oken. Širši kot je profil večjo izolacijo premorejo okna, a kljub vsemu prevelika izolacija ni vedno najboljša, saj morajo kljub vsemu okna še vedno prepuščati dovolj zraka, da nam v stanovanju ne zmanjka kisika, ki ga nujno potrebujemo za dihanje. Prednost PVC oken je tudi v tem, da jih lahko pobarvamo res v katero koli barvo želimo, kar za lesena ne velja povsem, saj so bistveno bolj podvržena zunanjim vplivom, zaradi česar lahko tudi v kombinaciji s kakšno barvo reagirajo drugače kot bi sicer. Res je, da je les lepši od plastika, a kljub vsemu, ste pripravljeni na ponovno menjavo že kmalu oz. veliko prej, kot če namestite PVC okna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *