Browse By

Sestavljanke za otrokove možganske celice

sestavljankeNajboljše sestavljanke so tiste, ki otroku ob igranju zagotovijo tudi novo znanje. To so sestavljanke, s katerimi se otroci lahko naučijo abecedo, raznorazne živali, številke in še česa drugega. Take sestavljanke lahko najdemo, kjer se prodajajo tovrstne igrače za otroke. Nikoli ne smemo pozabiti, da je učenje lahko tudi igra in to še zelo zabavna, pa ne samo za otroke, ampak tudi za starše, ki se z otroki igrajo. Tako zabavo pa lahko pričarajo samo sestavljanke, ki so narejene tako, da krepijo otrokove možganske celice. Vsak starš zagotovo komaj čaka, da preda svoje znanje na svoje otroke. Otroci pa kot vemo, v najbolj rosnih letih, kakor spužva požirajo novo znanje.

Sestavljanke za učenje številk

Za najmlajše je velikokrat težko najti zabaven način za učenje številk, zato pa so sestavljanke v obliki igrivih dlani in stopal kot nalašč za to nalogo. Take sestavljanke lahko otroke naučijo (s starševsko pomočjo seveda) šteti do pet, deset ali dvajset (če imamo komplet sestavljank dlani in stopal). Ob štetju in učenju številk pa lahko otroke naučimo tudi poimenovanja posameznih prstov na nogah in rokah in nogah ter seveda osnovne barve. Vse sestavljanke za tako mlade otroke se vedno razlikujejo tudi po barvah, prvič zato, ker jih to naredi veliko bolj zabavne in drugič zato, ker otroci tako najhitreje ločijo stvari.

Učenje živali s pomočjo sestavljank

Živalce so prav tako zelo priljubljene v svetu sestavljank. Bodisi gre tu za sestavljanke, ki imajo na vsakem kosu eno živalco, ali pa je sama žival sestavljanka, ki jo mora otrok sestaviti iz več različnih kosov. Kako veliki so ti kosi in za kakšno sestavljanko gre, je tudi odvisno od tega, koliko je otrok star. Hitro je lahko sestavljanka prezahtevna (sploh če ima ilustrirano veliko elementov in je narejena iz premajhnih kosov), zato je vedno treba pogledati, za koliko let starosti je določena sestavljanka namenjena. Več o tem zakaj so sestavljanke koristne za otroke, pa si lahko preberete tukaj: https://www.novice-obvestila.com/ste-vedeli-da-sestavljanke-pospesijo-razvoj-razmisljanja/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *