Browse By

Seznam za porodnišnico: od materinske knjižice do polnilca za telefon

Ko se približuje čas poroda, je nadvse priporočljivo, da se v izogib dodatnemu stresu na odhod v bolnišnico skrbno pripravite že doma. Poleg nasvetov prijateljic in znank je bodočim mamicam, ki se v porodnišnico odpravljajo prvič, lahko v veliko pomoč že narejen seznam za porodnišnico – eden takih je tudi brezplačno dostopen spisek stvari šole za starše Veva.

veva seznam za porodnišnico

Ta poleg stvari, na katere gotovo ne boste pozabile – kot sta denimo materinska knjižica in zdravstvena kartica – namreč vključuje tudi take, na katere zaradi nervoze zlahka pozabimo, naj gre za pižamo ali polnilec za telefon.

Kaj naj vključuje seznam za porodnišnico?

Kot poudarjajo v šoli za starše Veva, zlasti ženske, ki pričakujejo prvega otroka, pogosto pretiravajo in ob prihodu v porodnišnico prinesejo s seboj dovolj oblačil za mesec dni. Pred odhodom se zato velja pozanimati, kaj bomo v dneh po porodu sploh potrebovali.

seznam za porodnišnico veva

Nujne stvari, ki jih mora vključevati seznam za porodnišnico, in ki jih boste potrebovale že pred porodno sobo, so nedvomno osebni dokument, kartica zdravstvenega zavarovanja, napotnica izbrane ginekologinje (v primeru, da vam odteče voda, tudi napotnico za reševalno vozilo), materinska knjižica ter izbrani izvidi in potrdila.

Od porodne sobe do odhoda domov

Ker boste z novorojenčkom v porodnišnici preživeli nekaj dni, mora seznam za porodnišnico vključevati osnovne higienske pripomočke, od intimnega mila do kreme za obraz in zobne ščetke, pripraviti pa je potrebno tudi stvari, ki jih boste potrebovale ob odhodu domov. Seznam za porodnišnico naj zato vključuje tako oblačila za vas kot obleke za novega družinskega člana.

seznam za porodišnico

Zase pripravite udobna, ohlapna oblačila, obleke za otroka pa izberite glede na letni čas – pozimi naj seznam poleg plenic vključuje toplejša vrhnja oblačila, nogavice in kapo, če pa boste rodile v toplejših poletnih mesecih, bodo zadostovali tanjši kosi oblek. Poskrbite tudi za varno pot otroka domov – naj gre za prevoz v vozičku ali lupinici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *