Browse By

Pijte vitamin D3, še posebej pozimi

V teh turobnih zimskih dneh se verjetno soočate z večjo utrujenostjo in izgubo motivacije kot sicer. Kaj storiti? Eden od elementov, ki vam jih v telesu v hladnejših in bolj mračnih mesecih zagotovo primanjkuje je vitamin D3. Nič hudega, če več dni ne vidite sonca, saj vitamin D3 lahko dobite tudi v povsem naravni obliki, preko prav posebnega prehranskega dodatka. Več vam bomo sicer izdali v nadaljevanju tega članka, še prej pa vas vabimo na spletno stran https://www.malinca.si/vitamin-d3.html, kjer ga je mogoče tudi naročiti.

Vitamin 3D lahko dobimo iz lišaja

Kot rečeno gre v primeru tega prehranskega dopolnila za pesem naravno obliko. Čeprav je vitamin D3 v rastlinskih virih sicer izjemno redek, ga je strokovnjakom uspelo najti v lišajih. To je zelo poseben organizem, ki v simbiozi združuje alge in glive. Zaradi kombinacije lastnosti, ki jih prinašata oba gradnika lišaja, je ta zelo odporen na raznorazne zunanje dejavnike, kot so suša, mraz in podobno. Vsa hranila, ki jih potrebuje za rast mu namreč uspe zelo dolgo skladiščiti. Eno izmed teh hranil je tudi vitamin D3, ki ga zahvaljujoč znanstvenemu napredku sedaj lahko izločimo iz lišaja in ga tako lahko dobite tudi v kapsulah.

vitamin d3 malinca

To prehransko dopolnilo je primerno za vse

Priporoča se, da vsak dan vzamete po eno kapsulo. Ob tem sijte nekaj vode. Toliko bolje, če vitamin D3 vzamete ob zajtrku ali kosilo. Tako boste imeli več energije čez dan. Primeren je praktično za vse generacije in nikomur en more škoditi. Potrebuje ga vsako telo, ne glede na starost, spol ali morebitne bolezni.

Za otroke in nosečnice je pravzaprav priporočljiva celo večja doza, kot za odraslega človeka, saj ga njihovo telo bolj potrebuje. Poleg tega lahko Vitamin D3 brez strahu uživate tudi v kombinaciji z drugimi prehranskimi dodatki. Odlično ga lahko denimo dopolnjujejo kolagen, magnezij, omega-3, ter številni drugi vitamini. Kar morate še vedeti, je da so kapsule brez glutena, laktoze ter sladkorjev in primere tudi za vegane.

vitamin-d3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *