Browse By

Skleniti zavarovanje tujina ali ne?

Se odpravljate v tujino na dopust s celo družino in vaš namen počitnic ni samo poležavanje na plaži, ampak kdaj skočiti tudi na kakšno razgledno točko, se voziti s kolesom oz. početi kar koli drugega kot poležavanje? Ste pomislili na ureditev zavarovanja? Niste? Marsikdo bi vam rekel, da se igrate z usodo in izzivate svoje finančne prihranke, da se prav takoj razblinijo. Zavarovanje tujina sicer res nekaj stane, stane tudi veliko več kot modra kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo dobite povsem brezplačno, a vprašajte se, kakšna je razlika, če za neko zavarovanje tujina odštejete nekaj deset evrov, ali pa samo naročite brezplačno kartico.

Modra kartica zavarovanja ni nič drugega kot zavajanje zavarovanje tujina

Žal si čisto premalo ljudi prebere, kaj ta kartica krije, saj nudi kritje res samo najbolj nujnih stvari. Takoj ko pride do kakšne malo bolj resne poškodbe, kot je lahko že malo bolj zakompliciran zlom kosti ali pa malo bolj resno obolenje, pa se stvari zakomplicirajo. Dejansko takšno zavarovanje tujina sploh ne bi smelo obstajati oz. bi bilo bolje, da bi se ga prepovedalo, saj velika večina misli, da imajo zavarovanje urejeno, ko si kartico naročijo. Zares lahko rečemo, da je takšno zavarovanje tujina povsem neuporabno in skoraj bolje je, da si kartice ne bi naročili in se ne bi zanašali nanjo kot izhod v sili, če bi se pripetila nesreča.

Ne pozabite, ni nujno, da ste za nesrečo vi krivi

Ali ste pomislili tudi na ta scenarij? Kaj če nekdo povzroči nesrečo, vi pa ste nesrečni udeleženec v njej. Kaj mislite, da vam bo njegovo zavarovanje pokrilo vse stroške zdravljenja? Seveda ne, pa četudi gre za prometno nesrečo, saj vsi stroški pa iz tega naslova res ne morejo biti vključeni.

Zato je res nujno, da se zavarovanje tujina uredi pred odhodom in preprečite številne katastrofe, ki se lahko zgodijo v primeru, da zavarovanje tujina nimate urejeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *