Browse By

Skrivnost vedno čistega stanovanja

Čiščenje stanovanja je naporno in dolgočasno opravilo, ki vam lahko vzame veliko dragocenega časa. Ravno zaradi tega v zadnjem času vedno več proizvajalcev gospodinjskih pripomočkov razvija naprave, ki nam olajšajo ta opravila. Eden izmed takšnih je robot za pomivanje tal, ki je sicer na trgu že kar nekaj časa, vendar je od svoje začetne različice pred petnajstimi leti do danes naredil velik preskok v tehnologiji. Ne samo, da sesa površine, naprednješe različice jih tudi mokro očistijo, tako da v enem opravilu opravi dve nalogi. Če nimate možnosti zanj, je alternativa temu akumulatorski sesalnik. Preberite, kako bo s tema dvema pripomočkoma, ki sta le klik stran, vaš dom vedno brezhibno čist.

akumulatorski sesalink

Zakaj je robot za pomivanje tal eden najboljših nakupov?

Vsak, ki se odloči za njegov nakup se strinja, da je robot za pomivanje tal ena boljših investicij v gospodinjstvo. Če so nekdaj pri svojem delu bili nerodni in ne najbolj učinkoviti, pa je današnja tehnologija napredovala do te mere, da so sposobni izrisati natančno mapo prostora, ga očistiti s sesanjem in mokrim čiščenjem, po opravljenem delu pa se postaviti nazaj na polnilno postajo in izprazniti svojo posodo s prahom. Poleg izjemne uporabnosti so tudi praktični in lično oblikovani ter v vaš dom vdahnejo dodatno vrednost.

Prednosti in pomanjkljivosti

Robot za pomivanje tal ima številne prednosti. Prva izmed njih je časovni prihranek. Medtem ko naprava skrbi za čistočo, se lahko vi posvetite drugim in pomembnejšim opravilom. So tudi izjemno praktični, saj jih lahko vklopite preko aplikacije in uporabite takrat, ko vas ni doma ali nastavite terminsko čiščenje vsak dan ob istem času. Sodobne različice so izjemno dovršene, natančne in učinkovite, po opravljenem čiščenju pa se sami vrnejo na polnilno napravo, nekateri pa še izpraznijo svoj košek za prah.

Slabosti skorajda ni, morda je za nekatere lahko pomanjkljivost višja začetna investicija, ki pa se še kako izplača. Ne toliko pomanjkljivost pa bi lahko izpostavili tudi to, da rabi robot za pomivanje tal ravne površine, idealno v eni višini ter odmaknjene večje stvari, npr. stole, pohištvo ipd.

Kakšni modeli so na voljo?

Obstajajo različni modeli, ki se med seboj razlikujejo po zmogljivosti, načinih čiščenja in opremi. V osnovi ločimo tri modele:

 • osnovni modeli ponujajo osnovno sesanje in mokro čiščenje, zato so tudi najbolj cenovno ugodni;
 • napredni modeli Imajo dodatne funkcije, kot so mokro čiščenje, izris mape prostorov in integracija s pametnimi napravami, po ceni so nekje v srednjem do višjem razredu;
 • premium modeli pa imajo poleg naprednih funkcij tudi izboljšano navigacijo, daljšo življenjsko dobo baterije in boljše filtre, kar se tudi odraža v visoki ceni.

robot za pomivanje tal11

Čeprav so le klik stran, pa bodite pozorni pri nakupu

Ni vsak robot za pomivanje tal dober, in znani rek »malo denarja, malo muzike« pri teh še kako drži. Če iščete zanesljivega pomočnika, ki bo opravil delo namesto vas, se splača investirati malce več, saj bo tudi na dolgi rok bolj uporaben. Pri nakupu tako upoštevajte 5 ključnih stvari:

 • zmogljivost – izberite model, ki ima močno sesanje, kar je še posebej pomembno pri stanovanjih z veliko prahu, hišnimi živalmi in veliko tekstilnimi površinami;
 • kapaciteta baterije – bolj zmogljiva kot je baterija, dalj časa in v večih prostorih bo lahko opravljal svojo nalogo;
 • filtracija – dobro je, da ima naprava visokokakovostni filter, ki poskrbi tudi za čiščenje zraka,
 • znamka – priznana blagovna znamka je pomembna, saj so nekateri proizvajalci specializirani za razvoj teh gospodinjskih pripomočkov in so zato s tehnologijo korak pred ostalimi;
 • dodatne funkcije – na primer povezljivost s pametno napravo, možnost izrisa mape, možnost samodejnega vračanja na polnilno postajo v primeru prazne baterije, senzorji ipd.

akumulatorski sesalink.2

Alternativa: akumulatorski sesalnik

Za vsa gospodinjstva, ki robot za pomivanje tal zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne pride v poštev, obstaja druga rešitev – akumulatorski sesalnik. Ta sicer dela ne opravi namesto vas, vam pa ga naredi veliko bolj udobnega in hitrega. Namreč, akumulatorski sesalnik je na daljšem ročaju, zaradi česar se vam ni treba sklanjati, kar pomeni udobnejše in hitrejše čiščenje. Tako kot robot tudi akumulatorski sesalnik nudi možnost sesanja in mokrega čiščenja, prednosti pa so še, da so lahki, enostavni za uporabo in praktični za prenašanje, saj nimajo nobenega kabla. Poleg tega svoje delo opravljajo učinkovito in kakovostno.

robot za pomivanje tal

Kaj paziti pri njihovem nakupu?

Ko se odločate za akumulatorski sesalnik, je dobro upoštevati nekaj osnovnih lastnosti:

 • ergonomijo – ali je njegova uporaba udobna, ima prijeten ročaj in nam omogoča položaj, pri katerem nas ne boli hrbet;
 • življenjska doba baterije – za velika stanovanja potrebujete močnejšo in zmogljivejšo baterijo;
 • moč sesanja – vedno je bolje vzeti močnejšo napravo, še posebej, če boste z njim čistili tepihe ali druge tekstilne površine;
 • velikost za prah – manjša kot je, pogosteje jo boste mogli prazniti;
 • proizvajalec – tako kot zgoraj, naj bo tudi akumulatorski sesalnik priznane znamke, ki slovi po kakovosti, zanesljivosti in garanciji.

robot za pomivanje tal2

Več kot le modna muha

Pametni gospodinjski pripomočki so več kot le modna muha. So del prihodnosti, ki nam pomaga živeti v čistejšem in urejenem okolju brez dodatnega napora. Z naložbo v pametne in samodejne naprave za čiščenje ne kupite le naprave, ampak tudi več svobode in časa za stvari, ki so vam pomembne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *