Browse By

So jedilni stoli enako kot kuhinjski stol?

Ko se odločamo za opremljanje stanovanja, je treba dobro razmisliti, kaj bomo kupili, saj se stanovanjska oprema ne kupuje vsak dan in tudi ne vsako leto, temveč se v veliko primerih kupi zgolj enkrat za določeno stanovanje, naslednjič se pri največ ljudeh kupi zgolj, če se preselimo v novo stanovanje, pa še to ni nujno, prav nič drugače ni, ko so na vrsti jedilni stoli. Zato je vprašanje, ali so jedilni stoli enako kot kuhinjski stol, zelo na mestu.

Stvar je v interpretaciji uporabnosti stola. Jedilni stoli so v večini primerov tisti stoli, ki jih imamo okoli jedilne mize, dočim pa je kuhinjski stol lahko tudi tisti, ki ga lahko uporabljamo v kuhinji kot pomagalo pri kuhi. Še posebej tak stol uporabljajo starejši ljudje oz. tisti, ki zaradi tega ali onega razloga, največkrat je to zdravstveni razlog, ne morejo dolgo stati za štedilnikom in je dobro, če imajo ob sebi stol, da se lahko nanj usedejo med tem, ko kuhajo ali pa zgolj pripravljajo hrano za kuho.

Vsekakor se za takšne primere lahko uporabljajo tudi jedilni stoli, ampak so kuhinjski stoli največkrat malo boljše kvalitete, kot zgolj stol, ki služi kot pomagalo v kuhinji, zato jih je v večini primerov škoda, da bi nanj karkoli kapnilo, še posebej, če govorimo o olju ali čemu podobnemu, kar je težko kasneje očistiti. Lahko pa so jedilni stoli ali stoli za v kuhinjo eno in isto, še posebej je temu največkrat tako v manjših stanovanjih, kjer posebnega jedilnega kota ni, ampak se je in kuha v kuhinji in posledično niti ni prostora za dodaten stol ali stole, ki bi bili v pomoč pri kuhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *