Browse By

Športno v vsak dan, s kakovostnimi izdelki

Gibanje in aktiven vsakdan marsikomu predstavlja življenjski slog. Temu seveda sledi tudi veliko boljše počutje, več energije, manj stresa in pozitivna naravnanost. Da pa se takšno aktivno življenje lahko vodi, pa za začetek potrebujete pripomočke, kot sta: manjša tekalna steza za ogrevanje ali popoln cardio trening ter oblačila, kot so to na primer ženske trenirke, ki si jih lahko ogledate na povezavi: https://www.gap.si/sl/gapsi/zenske-trenirke.

Dejstvo je, da kadar se oblečejo kakovostna oblačila, kot so to ženske trenirke, je motivacija za gibanje toliko večja. Seveda pa za to poskrbijo tudi ostali pripomočki. Če izvajate treninge kar doma, je to morda soba, v kateri imate vse potrebno za izvajanje vadbe, če pa hodite na skupinske treninge, pa so to zagotovo ljudje, prostori in pa seveda trenerji.

tekalna steza

Začetek poti ali motivacija za nadaljevanje

Kadar pridete do točke, kjer resnično vidite, da se je treba začeti gibati, saj je vaše telo postalo leno, hitro zadihano in utrujeno že ob manjših naporih, je najboljše, da začnete počasi. To pomeni, da:

 • oblečete eno izmed svoje ženske trenirke,
 • začnete z ogledi spletnih video vsebin ali osebnih trenerjev,
 • se vsak dan odpravite na 1-urni sprehod.

Začetek je vedno težek, vendar se ga da z motivacijo, zabavno in hitro spremeniti v užitek. Morda si poiščete nekaj sebi ljubih treningov, ki jih boste prva dva tedna redno izvajali. Po tem času boste že sami od sebe želeli dejavnost. Če ste ljubitelj narave, lahko greste za nekaj minut teč. To je odličen začetek ali tako imenovano ogrevanje pred izvajanjem treninga. Nekomu že samo to, da se obleče v športna oblačila, kot so ženske trenirke, da zagon, da opravi nekaj minutno vadbo.

tekalna steza2

Nakup naprav in opreme

Tukaj vam svetujemo previdnost in pa, da se pred nakupom malenkost pozanimate o različnih napravah. Najpogosteje si uporabniki zaželijo, da bi lahko bili aktivni, ob kakšni dobri seriji ali filmu. Zato je odlična naprava tekalna steza. Pa vendar veste, kako izbrati primerno zase?

Svetujemo vam, da se pred samim nakupom vprašate naslednje:

 • vam je bolj pomembna kakovost ali cena?
 • Kakšen proračun imate zastavljen?
 • Čemu bo tekalna steza namenjena (rekreaciji- za izgubo ali ohranjanje teže ali rehabilitacijo)?
 • Koliko oseb jo bo uporabljalo?
 • Koliko so te osebe težke in visoke?

Ker vsi nekako želimo kakovost po nižjih cenah, pa nikar ne naredite napake in kupujte opremo samo glede na ceno. Namreč velikokrat se izkaže, da je cenejša, kasneje napačna izbira.

ženske trenirke3 (1)

Manjša tekalna steza in razlika med, cenejšo in dražjo

Za osebe, ki se ne spoznajo na izdelek ali kategorijo opreme, je normalno, da ne vidijo razlike, ki bi lahko ocenjevala kakovost. Zato vam zaupamo smernice, ki kažejo na razlike:

 • velikost, ki jo ima tekalna steza
 • motor (najboljši od 1-5 KM- 1 KM pomeni 0,75 kW),
 • njena teža in
 • sama konstrukcija.

Cenejše različice so ožje, krajše in vsebujejo majhen pogonski motor. Njihov trak se ne vrti enakomerno in absorpcijska plošča je bolj toga. Kadar izbirate, je nujno, da jo preizkusite, da je za vas dovolj dolga (glede na vašo višino), da ima dobro blaženje udarcev, torej, da je absorpcijska plošča udobna ter, da izberete konstrukt glede na svojo težo.

Ko se podate na lov, bo za vas primerna tekalna steza tista, ki bo glede na vašo težo in velikost dovolj močna, da vzdrži tekalni korak. Predlagamo vam, da za nakup obiščete nekaj športnih trgovin in jih več preizkusite. Tako boste najbolje občutili razliko in se nato lažje odločili.

tekalna steza1

Vrste glede na zasnovo

Poznamo dve vrsti, ki se razlikujeta glede na zasnovo. To sta:

 • magnetna: deluje brez motorja in po principu mehanske energije. Gibanju pomaga vztrajnik in upor pasu uravnava magnetna zavora. Njeni plusi so, da ne potrebuje vira napajanja in da je cenejša vrsta. Primerna je bolj za domačo in neprofesionalno rabo.
 • Motorizirana tekalna steza pa je opremljena z elektromotorjem, ki ima širok nabor nastavitev funkcij in programov, zažene se s pomočjo elektromotorja. Pri tej je potreben priklop na električni vir in ima višjo nabavno ceno.

Glede na vrsto uporabe vam svetujemo, da za rekreativno uporabo izberete, v primeru, če izbirate med motornimi, moč od 1-3 KM, medtem ko je za intenzivno uporabo potrebna moč od 4-5 KM.

Po stezi je na vrsti izbira ženske trenirke

Glede na izbiro športne aktivnosti, si je dobro tudi kupiti primerno opremo, ki zajema tudi ženske trenirke, majice in obutev. Če boste v prostem času tekali, vam svetujemo, da si izberete ožjo trenirko, ki je oprijeta in vam omogoča dovolj zračnosti, a vas ob enem ne moti pri sami aktivnosti. Ženske trenirke se, kot vsa druga oprema, razlikujejo glede na sezono in pa glede na to, ali boste aktivni v notranjosti ali zunanjosti.

ženske trenirke1

Prednosti, ki jih prinaša tekalna steza

Praktične strani, ki jih dobite zraven nakupa steze, so številne funkcije, ki vam omogočajo pregled nad merjenjem srčnega utripa, kalorij in več. Vse to vam prikazuje zaslon, ki omogoča nastavitev različnih programov. Kar je najboljše pri teh napravah, pa je to, da jo lahko po končani dejavnosti zložite in s pomočjo kolesc, pospravite na varno mesto.

Da bo vaša izkušnja, ki jo prinesejo ženske trenirke in ostala oprema, resnično to, kar mora biti, vam svetujemo, da si vzamete čas in razmislite, katera bi bila za vas najbolj primerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *