Browse By

Termalni vrelci so nujni za gradnjo bazenov

Vidite kje manjše jezero, skoraj bi mu lahko rekli bajer, pa se tudi pozimi kadi iz njega, voda pa je na otip topla? Razlog ni v tem, da je zrak pač tisti trenutek toliko hladnejši kot je voda, temveč so to termalni vrelci, torej izviri tople vode. Voda ima približno temperaturo okoli 20 stopinj Celzija, kar je več kot dovolj za kopanje tudi sredi zime in sredi polja.

No, da pa se vam ne bi bilo treba kopati sredi polja, so danes na voljo bazeni, v katerih je termalna voda. Sicer je res, da je vrelcev pri nas več, kot pa je bazenov, saj je jasno, da bazeni potrebujejo dovolj velik izvir in ravno iz tega razloga so tudi bazeni pri nas na voljo, ni pa jih toliko, kot je izvirov. Bazeni, v katerih je voda, ki jo proizvajajo termalni vrelci, so pri nas samo in izključno v termah, ki pa jasno ponujajo ne samo nek čisto enostaven bazenček, temveč morajo za sodobno človeštvo ponuditi ogromno zraven, saj ljudje praviloma neko ponudbo izberejo ravno zato, ker je ponudba res tako zelo pestra, torej je treba v bazenih ponuditi že različno zabavo, prav tako pa tudi po možnosti kakšno masažo ali pa celo simulirati morje ali reko.

V vsakem primeru bazeni torej niso dovolj za modernega človeka in v večini tako potrebujejo ljudje celo dodatno wellness ponudbo. Glede na vse zdravilne učinkovine termalne vode, pa je jasno, da jo uporabljajo tudi za zdravljenje najrazličnejših poškodbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *