Browse By

Kuskus je primeren za čisto vse ljudi

kuskusLjudje danes bolehamo za številnimi različnimi boleznimi. Še posebej so alergije velik problem in preobčutljivost na določeno hrano,  zato je prehranjevanje ljudi, ki so preobčutljivi na določeno hrano res otežkočeno. Hkrati pa je žal takšna prehrana praviloma tudi celo dražja, vendar le, če niste preiskali vseh živil, ki so danes na voljo. Kuskus, ki je neka posebna durum pšenica, je še posebej priporočljiv za veliko večino bolnikov, saj je morda le kakšna bolezen, pri kateri kuskus ne bi bil dovoljen, je pa teh bolezni res zelo malo, če sploh.

 

Durum pšenica je načeloma za bolnike s celiakijo prepovedana, vendar pa se dobi tudi kuskus brez glutena

Gluten povzroča težave vedno več ljudem in ti bolniki imajo kar veliko težav pri izbiri primerne hrane, saj gluten vsebuje ogromno različne hrane, če ne drugega, pa ga še več hrane vsebuje vsaj v morebitnih sledeh. Se pa dobi tudi brezglutenski kuskus, ki zelo dobro dene k raznolikosti jedilnika teh bolnikov. Sicer pa je za ostale ljudi, ki imajo težave s črevesjem, kuskus vsekakor zelo priporočljiv, saj črevesju res zelo dobro dene, hkrati pa tudi izboljša splošno zdravstveno stanje teh bolnikov.

Potem je kuskus primeren tudi za bolnike z veliko telesno težo, s preveč holesterola, s preveč sladkorja v krvi in še mnogo drugih zdravstvenih težav modernega človeka, ki pestijo ogromno ljudi. Vsekakor lahko torej rečemo, da kuskus ne bo škodoval nikomur, razen morda bolniki s celiakijo morajo paziti, da kupijo takšnega brez glutena, za skoraj da nobeno drugo skupino ljudi, pa kuskus ne predstavlja nobene nevarnosti, prej izboljšuje zdravstveno stanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *