Browse By

Termotehnika toplotna črpalka zemlja voda

Ste tudi vi zagovornik izkoriščanja alternativnih virov in s tem ohranjanje čim bolj čistega okolja okoli nas? Ogrevalni sistem kot je Termotehnika toplotna črpalka zemlja voda je točno takšen. Namreč ogrevalni sistem Termotehnika toplotna črpalka zemlja voda, ki ga ponuja podjetje Štrus, za svoje delovanje izrablja toplotno energijo zemlje. Zemlja namreč skozi celo leto absorbira toplotno energijo sonca in to energijo ta toplotna črpalka izkorišča za glavni vir ogrevanja poslopja v katerem je vgrajena.

Možno jo je uporabiti tako, da se hiša ogreva preko talnega, stenskega, radiatorskega ali konvektorskega ogrevanja. Toplotna črpalka zemlja voda za svoje delovanje potrebuje le 20 – 30 % električne energije od vse potrebne energije za svoje delovanje, saj 70 – 80 % energije dobi iz zemlje, ki pa je brezplačna. Zato je toplotna črpalka zemlja voda izredno varčen ogrevalni sistem in se vam investicija, v primerjavi s klasičnim ogrevalnim sistemom na kurilno olje, povrne že v 10. letih. Toplotna črpalka zemlja voda, ki ima vgrajena dva scroll kompresorja, je zelo primerna tudi za uporabo v večjih poslopjih, kot so večstanovanjske hiše, velike delovne hale, cerkve in ostali objekti z veliko ogrevalno površino.

Ker je toplotna črpalka zemlja voda okolju zelo prijazna, saj za svoje delovanje potrebuje zgolj nekaj električne energije, sicer pa črpa toploto iz zemlje, je to zagotovo ogrevalni sistem prihodnosti. Res je, da je začetna investicija nekoliko višja (okoli 15.000 EUR z vgradnjo vred), je pa zato letni strošek ogrevanja za okoli 70 % nižji, kot ste ga bili navajeni do zdaj, zato se vam kompleten strošek investicije povrne že v samo 10. letih.

Uporabljeno: 6×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *