Browse By

Tloris stanovanja – kako vedeti da je pravi za vas?

Ko se razgledujete za nove nepremičnine je to ena izmed najbolj razburljivih ter hkrati frustrirajočih stvari. Ne le, da boste morali razmisliti o območju, v katerem si želite živeti ampak tudi bližino do šole, službe, trgovin in zdravstva. Ko boste izbrali dobro okolico in sotesko kjer si želite bivati, pa boste morali tudi ugotoviti, kater tloris nepremičnine je pravi za vas. Če ste imeli težave že pri opazovanju različnih tlorisov, je dobro da se morda obrnete tudi na strokovnjaka, ali pa sledite temu članku dalje – prihaja namreč nekaj dobrih nasvetov, kako lažje izbrati pravi tloris vašega stanovanja.

Najpomembnejše vprašanje, ki si ga vsekakor morate odgovoriti pa je, če ima vsak dovolj prostora. Ko iščete popolno stanovanje, morate pregledati različne nepremičnine, saj boste le tako lahko presodili, kaj potrebujete in kaj ne. Če živite sami, bodo vaše odločitve morda malo lažje: verjetno boste iskali eno-sobno stanovanje, razen če seveda potrebujete še kak dodaten prostor za denimo goste ali domačo pisarno. Če pa imate sostanovalca ali družino, boste morali upoštevati tudi njihove potrebe in žeji. Po eni strani boste želeli, da je vsem udobno, po drugi pa ne boste želeli plačati prostora, ki ga sami ne boste uporabljali. Upoštevajte tudi možnost, da se bo vaša družina skozi leta morda povečala in se zato z njo iskreno pogovorite, da boste lahko živeli srečno in udobno.

Ugotoviti morate tudi, če je v stanovanju dovolj prostora za vaše pohištvo, kjer boste morali pohištvo prilagoditi tlorisnemu načrtu. Nekateri načrti bodo meritve vključevali sprt drugi ne, zato boste večkrat tudi v dilemi. Preglejte tudi, če ima tloris vse dodatke, ki si jih želite in bodite pri izbiranju nepremičnine vsekakor zelo pozorni. Ne spreglejte podrobnosti in se, če na tem področju nimate dovolj izkušenj posvetujte tudi z strokovnjakom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *