Browse By

Za odkup zlata vam je na voljo tudi zastavljalnica

Ste doma v predalih našli kar nekaj zlatnine, ki je ne nosite in za vas nima nobene sentimentalne vrednosti in bi jo radi prodali, da bo zlatnina dobila nekaj vrednosti? V tem primeru imate danes že kar nekaj mest za odkup zlata, je pa res, da se vam lahko zgodi, da bi dobili različne zneske za prodano zlato. Kljub temu, da se vam morda zdi, da je za odkup zlata v zastavljalnici cenik še najslabši, pa to ne drži povsod.

Če se odločite za odkup zlata v zastavljalnici, potem zlata ne boste zastavili, temveč ga boste prodali. Gre torej za dve različni storitvi v enem podjetju, zato ne morete pričakovati, da bo odkup zlata slabši, če ga boste prodali v zastavljalnici. Je pa res, da morate preveriti, tako kot v katerem drugem podjetju, kjer opravljajo odkup zlata, ali ga opravljajo po dnevnih vrednostih zlata ali pa imajo morda kakšen svoj cenik.

Prav tako morate preveriti, na kakšen način preverjajo čistino zlata, saj vemo, da v kakšnem nakitu, brožkah in podobnem zlato ni čisto, temveč so mu dodane primesi. Če torej določajo čistino tako na oko, potem to vsekakor ne bo pravo mesto za odkup zlata, saj ste lahko res zelo hitro prikrajšani in jasno tudi ogoljufali. Glede na to, koliko različnih ponudnikov obstaja pri nas na trgu za odkup zlata, morate torej res izbrati pravilnega in primernega ponudnika, da boste dobili res povsem pošteno plačilo za svojo zlatnino, ki jo imate doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *