Browse By

Zakaj, kje, kdaj in kako investirati v kriptovalute?

Najprej še enkrat ponovimo, kaj kriptovalute sploh so? Kriptovalute so digitalni denar, ki nima nadzora, ampak je v izključni lasti imetnikov te valute, za razliko od klasičnih, tako imenovanih FIAT valut, ki so nadzorovane, usmerjane in za katere se določa vrednost preko bančnega in borznega sistema. Vrednost za kriptovalute, to velja za prav vse izmed njih, pa usmerja le trg, torej zgolj ponudba in povpraševanje ter njihova uporabnost v vsakdanjem življenju.

kriptovalute

Zakaj investirati v kriptovalute?

Zakaj investirati v kriptovalute Incrementum piše praktično na vsakem koraku. Glavni razlog zakaj se to splača je, da so digitalne valute prihodnost svetovne ekonomije. Namreč, le-te ne omogočajo ponarejanja in goljufanja z njimi, zaradi česar do takšne finančne krize, kot je bila v letih 2008 in 2009 enostavno ne more priti. Eden od pomembnejših razlogov za tovrstno investicijo pa je tudi podlaga za njihovo delovanje in obstoj, to je tako imenovana Blockchain tehnologija, ki je bila osnovana zaradi kriptovalut, a se njena uporabnost vedno bolj razširja na mnoge stvari v vsakdanjem življenju, ampak to ni tema tega prispevka, lahko pa najdete veliko na to temo na svetovnem spletu.

Kje investirati v kriptovalute?

Drugače kot preko interneta tako rekoč ne gre. Je že res, da obstajajo tako imenovani kriptomati (po domače: bankomati za kriptovalute), ampak tudi ti delujejo s pomočjo interneta. Določene kriptovalute Incemrentum ponuja preko svojega kripto sklada, kar ponuja še dodatno varnost investicije. Zakaj? Zato, ker ne investirate le v eno digitalno valuto na enkrat, ampak v več hkrati in še posebej zato, ker je sklad upravljan s strani strokovnjakov, ki imajo več letne izkušnje s tega področja.

Kdaj investirati v kriptovalute?

Glavno vodilo najuspešnejših investitorjev je, kupuj takrat, ko množice prodajajo in prodajaj takrat, ko množice kupujejo, kupuj pa tudi takrat, ko ne kupuje in niti ne prodaja nihče in počakaj, da bodo množice začele kupovati. Namreč, ko množice kupujejo cena raste in ko množice prodajajo cena pada, kar pa ne velja le za kriptovalute, ampak za prav vse investicije. Z uporabo Cost average effect-a pa lahko kupujete stalno.

kripto_investicija

Kako investirati v kriptovalute?

Načinov je ogromno, kot že napisano, pa so vsi povezani na tak ali drugačen način z internetom. Dejstvo je, da je najvarneje, če investirate v karkoli s pomočjo strokovnjaka. Za investiranje v kriptovalute Incrementum je zagotovo pravi naslov, saj pri njih lahko investirate direktno v določeno digitalno valuto ali pa preko že prej omenjenega kripto sklada.

cryptocurrency

Ne naredite tudi vi napake

V finančnem svetu in v svetu investiranja je zalo poznan izraz »čredni nagon«, kar pomeni, da večina investira takrat, ko investirajo drugi, pa naj si bodi to v kriptovalute ali pa v karkoli drugega, v Sloveniji v večini primerov to pomeni investiranje v nepremičnine, nekaj tudi v delnice, potem pa le še redki v kaj drugega. Torej, večina investira v določena stvar, ko je ta najdražja oz. graf gibanja njene vrednosti kaže na najvišjo točko. Sledi preprosto vprašanje, kam bo šla vrednost v bližnji prihodnosti, če je ta že na najvišji točki? Da bi se izognili tej napaki, ne poslušajte gostilniških govoric kaj se splača in kaj ne, ampak tovrstna vprašanja postavljajte strokovnjakom. Zopet pa ne katerimkoli strokovnjakom, ampak le tistim, ki vam imajo s svojim preteklim delom za pokazati referenčna pozitivna dejstva o svojem delu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *