Browse By

Zlate ogrlice vedno bolj nadomešča belo zlato in srebro

Nakit je brezčasno darilo, to velja že dolgo in prav gotovo bo še zelo dolgo. Zagotovo je še najlažje od vsega kupiti zlate ogrlice, saj z velikostjo prav gotovo ne bomo imeli prav nobene težave. Za prstan je namreč treba imeti velikost, prav tako tudi za uhane ne moremo kupiti kar vsakih, saj je dizajnov veliko in kakšna ženska dolgih ali pa okroglih tudi slučajno ne bi nosila, spet druga samo take.

Enako je treba imeti vsaj okvirno velikost za zapestnico, saj ne predolga ne prekratka ne bosta uporabni, dokler se velikost ne uredi. Prav zato se za ljubljene osebe najbolj pogosto kupujejo kar zlate ogrlice. Vendar pa lahko v zadnjih letih opazimo, da dejansko za zlate ogrlice ni več toliko povpraševanja kot je za kakšne srebrne ali tiste iz belega zlata.

Nekdaj so bile zlate ogrlice veliko bolj priljubljene kot so danes

Včasih so se kupovale kar skoraj da po tekočem traku. Praktično je ni bilo ženske, ki ne bi imela zlate ogrlice, prav tako tudi ne kakšne mlajše deklice, ki bi imela zlate ogrlice zaradi kakšnega rojstnega dneva, obhajila ali pa katere druge podobne priložnosti. Danes pa ne samo, da ogrlice iz zlata niso prav preveč priljubljene, pravzaprav se ženske kar vedno bolj odločajo za »kao« zlate ogrlice, ki so poceni in imajo lahko vsak dan drugo in jo skoraj da brezplačno lahko zamenjajo za novo.

Večinoma pa so kar vedno manj priljubljene predvsem na račun belega zlata in pa srebra. Prav zato pa prihaja do tega, da imajo zlate ogrlice kar vedno nižjo ceno, pa ne samo zato, ker bi cena rumenega zlata tako padla, temveč zato, ker imajo lahko zlatarji vedno nižjo maržo, kar pa ne velja za belo zlato in srebro, kjer imajo najvišji zaslužek. Po eni strani je to precej zanimivo zato, ker bi za zlate ogrlice odšteli manj, vendar pa po drugi strani razumljivo, saj za nakit ni toliko pomembno, koliko stane, ampak ali nam je všeč ali ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *