Browse By

Cene nepremičnin na primorskem

Cene nepremičnin glede trenutnega stanja so pač milo rečeno zelo zasoljene. V državi in drugod po svetu vlada recesija in je veliko ljudi brez služb, tako da praktično denarja za nakup nepremičnine primorska pač ni.

Na žalost je to pač tako. Pred nekaj leti temu ni bilo tako in so ljudje nepremičnine primorska kupovali. Tisti, ki so to storili pred 10 –imi ali več leti se jim je obrestovalo, če so svojo nepremičnino prodali pred recesijo, kajti takratne cene so bile še hujše kot so sedaj, le da je bila takrat brezposelnost v državi dosti manjša, zato so se nepremičnine primorska še vseeno prodajale. Ljudem v Sloveniji, ki nepremičnine prodajajo očitno ni povsem jasno, da se s takšnimi cenami ne bo prodalo nobenega stanovanja ali katere koli druge nepremičnine.

Velikokrat lahko na spletu zasledimo cene nepremičnin v drugih državah. Ko to vidim mi gre kar na smeh. Neka nepremičnina ob španski obali, katera je tudi dosti večja od slovenskih nepremičnin na primorskem in ima obenem še več posestva zraven, cena pa je dosti manjša kot pri nas za nepremičnine primorska.

Po mojem mnenju je to zato, ker je v drugih državah večja ponudba kot pri nas, vendar vseeno. Ne more nekdo zahtevati za nepremičnine primorska tako visoke cene, ki je nihče ne more plačati. V Sloveniji se lahko najde le peščico takšnih ljudi, ki bi si nepremičnino na primorskem dejansko lahko privoščili za takšno ceno kot jo nepremičninske agencije zahtevajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *