Browse By

Hitra brezžična povezava z Ubiquiti

connection

Imate podjetje in bi radi razširili svojo mrežo, da lahko delite internetno povezavo z ostalimi objekti v okviru vašega podjetja? Če želite razširiti internetno povezavo na bližnje objekte, si jo lahko uredite z brezžično dostopno točko Ubiquiti, ki je idealna za uporabo na daljših razdaljah. Obstaja več načinov deljenja internetne povezave. Vzpostavite lahko brezžično povezavo med dvema objektoma. V tem primeru potrebujete dve enoti, eno, ki bo zadolžena za sprejemanje in druga za oddajanje signala. Hitrost in domet prenosa sta sicer odvisna od tipa opreme in jakosti antene, kot tudi od same razdalje, ki jo je potrebno premostiti. Brezžična dostopna točka Ubiquiti je najbolj primerna za večje razdalje in jo lahko namestite na strop ali na steno.

hitra brezžična povezava

 

Kako lahko razširite brezžično internetno povezavo z Ubiquiti?

Kot že omenjeno, povezavo lahko vzpostavite med dvema objektoma, ki sta medsebojno vidna. Lahko pa poteka povezava tudi s pomočjo tretje točke, v primeru, da objekta nista med seboj vidna. To lahko storite tako, da postavite vmesno dostopno točko Ubiquiti, ki pa bo vidna tako enemu kot drugemu objektu. Na tej vmesni točki je potrebna le električna povezava. Enako velja tudi če potrebujete vzpostavitev povezave med tremi objekti. Za dostopno točko boste v tem primeru morali uporabiti ustrezno opremo, saj so določene dostopne točke namenjene za oddaljenost od približno 100 m do 2 km, vendar je tu potrebno upoštevati tudi oddajni kot. Vsak model ima drugačen oddajni kot. Z dostopno točko Ubiquiti lahko premostite razdaljo tudi do 2 km in več.

Brezžična povezava z ubiquiti

Kaj vse še omogoča Ubiquiti?

Notranja dostopna točka Ubiquiti UAP-AC-LR UniFi UAP-AC-LR omogoča hitrost 450+867 Mbps. Je izredno funkcionalna, predvsem pa s svojim elegantnim videzom tudi precej neopazna, zato je primerna za vsak prostor. Montaža je zelo enostavna in lahko jo namestite na steno ali strop. Napajanje poteka preko PoE adapterja, ki je priložen ob nakupu. Njena poraba znaša do 6,5 W, podpira pa tudi varčevanje z energijo. Zelo primerna je za uporabo v pisarnah, saj s svojo močno programsko opremo zagotavlja visoko hitrost tudi na mestih z veliko gostoto klientov.

z Ubiquiti-jem kabli so preteklost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *