Browse By

Ideje za darila: 17 super presenečenj

Kako najti uporabno darilo za rojstni dan? Danes je na voljo zares veliko čudovitih izdelkov različnih ustvarjalcev, zato lahko domišljiji damo prosto pot, v pomoč pa vam predstavljamo nekaj namigov, ki vam bodo morda olajšali odločitev.
darila

 1. Ilustracija kot poklon

Enega najlepših poklonov lahko predstavlja ilustracija v različnih oblikah, bodisi kot original ali kot reprodukcija. Veliko število slovenskih ilustratorjev ponuja svoje izdelke na različnih sejmih ali preko svojih spletnih strani, naročimo pa lahko tudi personalizirane podobe. Prav tako se ilustracije priznanih ustvarjalcev nemalokrat znajdejo na različnih predmetih, kot so majice, nogavice, rokovniki itd.

 1. Dnevniki na različne teme

Zadnja leta je na trgu velik vzpon ponudbe različnih dnevnikov, s katerimi lahko zapisovalec beleži ne le svoja vsakdanja opravila, temveč tudi osebno rast, gurmanske ali pohodniške izkušnje, prebrane knjige, življenje v paru ali družini ter mnogo drugih izkušenj.

 1. Komplet za gojenje gob

Navdušence nad gobami lahko presenetimo z mini kompletom za gojenje kar doma.
komplet za gojenje gob

 1. Butična piva in likerji

Butična piva iz mikropivovarn ali domači likerji in druge pijače so pravi izbor za ljubitelje teh žlahtnih tekočin.

butična piva1

 1. Kopalne soli in kozmetika z zeliščnih kmetij

Pisane kopalne soli z dodatki cvetja in zelišč ter druga kozmetika z zeliščnih kmetij bodo prebudile vse čute in telo.

 1. Copati iz filca ali drugih trajnostnih materialov

V skladu s slovensko tradicijo bodo udobni copati vedno našli svoje mesto – poklonimo lahko narejene iz filca, konoplje itd.

 1. Unikatni nakit iz lesa in gline ter obešalniki za nakit

Nakit se uvršča med dobre ideje za darila za ženske, pa tudi za moške je lahko privlačen tak, ki ima npr. pomorski pečat, izberemo pa lahko tistega, ki prihaja izpod rok lokalnih proizvajalcev.

unikatni nakit

 1. Vabljive začimbe

Začimbe so lahko, če oseba rada kuha ali eksperimentira v kuhinji, dober izbor. Izberimo različne posebne mešanice, ki se naslanjajo na svetovne kuhinje ali pa so povsem samosvoje.

 1. Sobne rastline

Različne lončnice so v zadnjih letih pravi hit, zato z njimi skorajda ne moremo zgrešiti. Vsekakor pa vsaj malo poznajmo želje, saj božična zvezda ali orhideja leto za letom ne spadata med izvirne ideje za darila.

 1. Ročno narejene skodelice za kavo, čaj, piškote ali žitarice

Poslikane skodelice iz domače in umetnostne obrti so vselej dobrodošle.

 1. Pohodne nogavice

Pohodništvo je priljubljeno v vseh starostnih skupinah in pohodnikom bodo vselej prišle prav dobre nogavice, z bogatimi motivi pa bo njihova funkcionalnost še dodatno nadgrajena.

 1. Ličila z etičnim pridihom

Tudi ličila lahko spadajo med privlačne ideje za darila in morda obdarjenki lahko poklonimo taka, ki so ekološka in netestirana na živalih.

 1. Kakovostna odeja

Če oseba praznuje v hladnem delu leta, lahko podarimo kakovostno odejo pisanih vzorcev ali v nežnih pastelnih odtenkih.

 1. Masažni in antistresni pripomočki

Masažne ter antistresne kroglice bodo zagotovile sprostitev v napornem vsakdanjiku.

antistress pripomočki

 1. Termo posode za hrano in pijačo ter steklenice za vodo brez škodljivih snovi

Dobra steklenica za vodo bo vedno v trendu, kvalitetni lunch boxi pa so tudi zelo uporabni, v kolikor pa imajo še okoljsko noto, bodo še toliko bolj vredni.

 1. Dekorativni predmeti z različnimi funkcijami

Zanimivi ali nenavadni dekorativni predmeti so istočasno lahko še obtežilniki, držala za pisma ali pisala ipd. in tako ne bodo le praholovci.

 1. Personalizirane majice

Če ostanemo brez prave ideje za darila, so vedno na voljo tudi personalizirane majice, na katerih imamo povsem proste roke z motivi.

Uporabno darilo za rojstni dan je na voljo vsepovsod

Kot je razvidno iz predstavljenih primerov, nas simpatične rešitve čakajo na vsakem koraku in če obdarovanec ali obdarovanka da veliko na kreativnost in kakovostne materiale, potem nikakor ne moremo zgrešiti s temi zamislimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *