Browse By

Igrače za dojenčka naj bodo čim bolj pisane

Igrače za dojenčka so eno od zelo pomembnih pomagal pri otrokovem razvoju. V pestri izbiri vseh igrač, pa se starši pogosto ne znamo odločiti katere igrače za dojenčka so najbolj primerne. Še posebej, če iščemo igrače za določeno starost svojega otroka. Tako so npr. igrače za dojenčka 6 mesecev starega najbolj primerne takšne, ki oddajajo različne zvoke, ki so čim bolj pisane in ki so iz različnih materialov.

Namreč, pri tej starosti otrok razvija svoja čutila in zato mu bodo takšna igrače za dojenčke pri tem najbolje pomagale. Izberite pa tiste, ki se vam staršem zdijo najbolj primerne, vi najbolje poznate svojega otroka in zato zgolj ravnajte po svojem občutku, kar je vedno najbolje.

Najbolj primerne igrače za dojenčka 6 mesecev starega so tiste, ki jih izberete oči in mami, vsekakor pa ni nič narobe, če še koga vprašata za mnenje, a se na koncu vseeno sama odločita

Do 6 meseca starosti naj bodo igrače za dojenčka čim bolj pisane in takšne, ki se jih lahko obesi npr. nad posteljico ali na voziček. Namreč, do 6 meseca starosti otrok raziskuje, in sicer predvsem z vidom in sluhom, s čimer se začne razvoj motorike, razuma, logičnega razmišljanja ter prostorske predstave. Od 6 meseca starosti, pa do nekje 1 leta, pa naj otrok svoj razvoj nadaljuje predvsem s takšnimi igračami, ki so varne, saj bo vsako nesel tudi v usta.

igrače za dojenčka

Zato naj bodo igrače za dojenčke pri tej starosti dovolj velike, da cele ne more spraviti v usta. Sicer pa naj bodo ravno tako čim bolj živo barve in takšne, ki oddajajo različne zvoke. Na vrsto pa pridejo tudi že takšne igrače za dojenčka iz različnih materialov. Ti naj bodo gladki, mehki, grobi, da se otrok nauči različnih občutkov s svojimi prstki. Zelo primerne so tudi različne knjižice in slikanice, ki izredno pripomorejo pri razvoju človeškega razuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *