Browse By

Kaj je medicinska pedikura?

Vraščeni nohti, otiščanci, glivična obolenja, kurja očesa, bradavice in spremembe na stopalih, zaradi sladkorne bolezni, potrebujejo nego, ki jo imenujemo medicinska pedikura. Pedikerji se konstantno izobražujejo na tem področju, zato ob pregledu stopal kmalu ugotovijo, kako zdraviti in odpraviti določene spremembe na koži in nohtih. V CCO medicinske sestre ali pedikerji, ki so ustrezno usposobljeni, tudi na domu obiščejo starostnike, ki imajo težave pri urejanju nohtov, saj se z leti slabša prekrvavitev in gibljivost udov ali pa jih pridružene bolezni prikrajšajo, da niso sami več zmožni poskrbeti za zdravje svojih nog.

medicinska pedikura1

Pogosta težava, ki zahteva sanacijo

Vraščen noht je zelo pogost pojav, ki ga povzroči nepravilno striženje, dednost, poškodba nohta ali nepravilna obutev. Vidna je rdeča oteklina ob strani nohta, ob pritisku je čutiti ostro bolečino in pojavi se izcedek. Včasih je takšen noht treba zdraviti z VHO sponko, ki jo vstavijo na levi in desni rob nohta, da ga ravna. Postopek je neboleč in hitro učinkovit, omogoča normalno gibanje in ukvarjanje s športnimi aktivnostmi, ampak zahteva mesečne preglede, dokler noht ni popolnoma zravnan in poskrbijo, da se deformacija ne ponovi, drugače bi se medicinska pedikura začela izvajati od začetka.

medicinska pedikura

Postopek urejanja stopal

Z alkoholno raztopino očistimo kožo in nohte ter pregledamo, kako bo potekala medicinska pedikura. Da se noge zmehčajo, jih namakamo v sproščujoči kopeli, nato pa pričnemo s striženjem nohtov, obnohtne kožice, odstranjevanje trde kože, po potrebi tudi saniramo vraščene nohte in glivična obolenja. Po končani negi je priporočljivo noge namazati s hranljivo kremo in jih zmasirati, da krvni obtok dobi zagon. Strokovnjaki iz CCO takšni negi še posebej namenijo veliko pozornosti, saj se zavedajo kako pomembna je medicinska pedikura za starejše ljudi, saj s tem mnogokrat preprečijo, da bi prišlo do resnih težav in ob sumljivih spremembah na stopalih, paciente pravočasno napotijo k zdravniku. Če si želiš ogledati ponudbo strokovnjakov iz podjetja CCO, klikni tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *