Browse By

Kako vam lahko pomaga odvetnik za odškodnine?

Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko se vam je zgodila avtomobilska nesreča, in verjamete, da ste upravičeni do povračila za nastalo škodo ali morebitne nastale telesne poškodbe? Če niste prepričani, kaj natančno morate storiti v takšnem primeru, berite naprej in izvedeli boste vse, kar je treba vedeti.

Dejansko se lahko kaj hitro zgodi, da vas nekdo zaradi nepoznavanja postopka v primeru nesreče, lahko izkoristi. Zato je dobro, če se dobro seznanite z vsem potrebnim znanjem o takšnih pravnih primerih. V primeru, da si lahko privoščite, pa je morda najbolje, da vas zastopa dober odvetnik za odškodnine, ki ga lahko najdete na spletni strani:  https://www.op-petek.si/podrocja-dela/odskodnina-in-odskodninski-zahtevek.

odvetnik za odškodnine1

Kdaj se začne odškodninski postopek?

Vsekakor je priporočljivo, da ga sprožite čim prej po nastalem škodnem dogodku. Večina ljudi je sicer prepričana, da se postopek začne šele po zaključenem zdravljenju, vendar to ne drži. Dobro je, da je vaš odvetnik za odškodnine seznanjen z dogodkom že takoj na kraju nesreče, zato je pomembno, da ga pokličete takoj oziroma čim prej po nesreči.

Vedeti morate, da celoten postopek začne teči že od same obravnave na prizorišču s strani policije in se konča šele takrat, ko je denar nakazan na vaš transakcijski račun. Le tako vam bo odvetnik za odškodnine zagotovil, da bo celoten proces potekal na pošten in korekten način.

odškodnine za prometno nesrečo1

V katerih situacijah ste upravičeni do povračila stroškov?

Od vsakega posameznega primera je odvisno, ali ste dejansko res upravičeni do povračila stroškov. Najpogosteje pa pride v primeru prometnih nesreč, pri čemer so razlogi zanje lahko različni. Povzročitelj je lahko druga oseba, lahko pa je do nesreče prišlo zaradi zunanjih dejavnikov, na primer zaradi slabo urejene ali poškodovane ceste.

Glede na ugotovljene okoliščine bo nato vaš odvetnik za odškodnine v vašem imenu vložil odškodninski zahtevek, če bo ocenil, da imate možnosti za izplačano povračilo za nastalo škodo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *