Browse By

Katera so učinkovita zdravila proti migreni?

Se tudi vi pogosto srečujete s to nadležno nevrološko motnjo? Gre za res neprijetno bolezen s katero so sooča zelo veliko ljudi na svetu. Na spletnem mestu https://www.migrena.si/zdravljenje-migrene so strokovnjaki s tega področja navedli nekatera učinkovita zdravila proti migreni.

Kot boste videli v nadaljevanju tega članka, obstajata dve večji skupini zdravil za zdravljenje te tegobe. Katera zdravila proti migreni so bolj primerna za vaš tip bolezni bo presodil zdravnik. Morda se bo odločil, da vam predpiše akutna ali preventivna zdravila. Morda pa celo kombinacijo obeh.

Akutna zdravila proti migreni

V prvo skupino spadajo tista zdravila, ki jih vzamemo preden ali ko se pojavi bolečina. Predvsem gre tukaj za zdravila, ki bodo zmanjšala glavobol ter nekatera druge prav tako nadležne simptome. Veliko tovrstnih tablet boste dobili le na recept, vendar so za lažje oblike na voljo tudi nekatera druga za katere pa recept ni potreben. Pri jemanju tovrstnih zdravil se je potrebno v vsakem primeru posvetovati z nevrologom, saj lahko že sama po sebi povzročijo glavobol, česar si prav gotovo ne želimo.

zdravila za migreno

Preventiva je boljša od kurative

Preventivna zdravila proti migreni bodo preprečila, da se ti napadi sploh zgodijo. Potrebno jih je jemati redno, po navadni vsakodnevno. Vaš zdravnik vam jih bo zelo verjetno predpisal, če imate vsaj štiri hude napade na mesec. Gre za sredstva, ki so izjemno učinkovita in zares olajšajo življenje tistim, ki trpijo za pogostimi in močnimi napadi migrene.

V to skupino sicer spadajo tudi tista zdravila, ki niso bila neposredno razvita za zdravljenje migrene, temveč z njo povezanimi težavami, kot sta denimo visok krvni tlak in depresija. Med učinkovita zdravila proti migreni prištevamo tudi antipleptike ter nevrotoksine za injiciranje.

migrena znaki

Z razvojem na področju medicine se pojavljajo tudi nove oblike zdravil. Med obetavnejšimi so denimo monoklonska protitelesa, ki si jih vsakih nekaj mesecev vbrizgamo pod kožo. Zanje je značilen hiter začetek delovanja, dobra odzivnost pri večini bolnikov in dovoljšna stopnja varnosti. Številni bolniki so zares navdušeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *