Browse By

Varno in strokovno opravljeno delo na višini

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je delo na višini lahko zelo nevarno. To še posebej velja, če se ga loti neizkušena oziroma neustrezno usposobljena oseba. Običajno to delo opravljajo krovci, poleg njih pa tudi izvajalci sorodnih del, kot so npr. kleparji, tesarji, dimnikarji in zidarji.

Najpomembneje pri tem pa je seveda, da se tovrstnih del loti ustrezno usposobljena in dovolj izkušena oseba, ki mora obvezno biti tudi primerno opremljena. Le tako bo delo na višini opravljeno na varen in kakovosten način. Prav takšna je ekipa izkušenih izvajalcev višinskih del pri podjetju Altituda, ki na svoji spletni strani ponuja svoje storitve: https://www.altituda.si/delo-na-visini/.

Kako poteka in s kakšnimi pripomočki

Glede na vrsto opravila, ki ga je potrebno opraviti, in tudi glede na samo konstrukcijo objekta, poznamo različne načine izvajanja višinskih del. Pri tem se tudi lahko uporabljajo različni pripomočki, kot so na primer viseči ali fiksni gradbeni odri, lestve, dvižne košare ali pa si pomagajo z vrvno tehniko. Vendar vsak način ni primeren za vsako vrsto dela.

Za dobro opravljeno delo na višini se zelo pogosto uporablja prav vrvna tehnika, vendar je pri tem pomembno, da se je lotijo samo tisti najbolj izkušeni. Njeni največji prednosti sta hitrost in varnost, poleg tega pa je takšen način zelo ekonomičen in prilagodljiv. Z uporabo vrvne tehnike je delo na višini opravljeno z minimalnimi vplivi na objekt in njegovo neposredno okolico.

Delo na višini samo za neustrašne in izkušene

Redno vzdrževanje objektov je lahko zelo oteženo zaradi višine objekta. Če vas je strah višine, nikar tega ne počnite sami. Za delo na višini raje najemite strokovnjaka, ki bo na varen in kakovosten način očistil okna vašega objekta ali preveril očiščenost in tesnost odvajalnih naprav deževnice.

Zelo pomembno je namreč redno vzdrževanje in pregledovanje žlebov, saj so ti zadolženi za odvajanje odvečne deževnice in meteornih vod. Z rednim vzdrževanjem boste dolgoročno zmanjšali stroške vzdrževanja ostrešja, pri tem pa ohranili obstojnost strehe in tudi fasade vašega objekta. Če se vaši žlebovi nahajajo na previsokem in nedosegljivem mestu, naj to za vas opravijo strokovno usposobljeni delavci, ki jih lahko poiščete pri podjetju Altituda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *