Browse By

Kettlebell uteži omogočajo optimalno vadbo

Fitnes kultura dosega vrh svoje priljubljenosti tudi v Sloveniji. Aktivni posamezniki se poslužujejo različnih vrst vadbe, kamor spadajo tudi kettlebell uteži. Najbolj iskani vadbeni pripomoček je še posebej primeren za vadbo v manjših stanovanjskih prostorih. Fitnes trenerji in trenerke kettlebell uteži implementirajo v vodene vaje, saj je vadba z lastno težo velikokrat neuspešna pri pridobivanju mišične mase. V spletni trgovini Fitnesshop so na voljo tudi ostali vadbeni inštrumenti priznanih proizvajalcev, po ugodnih cenah in zagotovljeno dolgo življenjsko dobo. Cene se sicer razlikujejo glede na težo obremenitve in gumirano površino. Omenjeni pripomočki so namenjeni tako moškim kot tudi ženskim športnim navdušencem.

Vsestranske kettlebell uteži za vse vrste vadb

Želite oplemenititi svojo vadbeno rutino in jo otežiti? Počepi so lahko do 50 % bolj učinkoviti, če poleg lastne teže dodamo vsaj 1 kg dodatne teže. Prav tako so kettlebell uteži dobro zaščitene pred zdrsom, saj so v predelu ročke dodatno ojačane z gumiranim predelom.

Največja nevarnost je nepričakovan zdrs otežitve, saj lahko ta poškoduje lesena tla ali pristane na vaših prstih. Večina vadbenih pripomočkov je narejena iz kakovostnih materialov, ki ne rjavijo. Dodatno vzdrževanje ni potrebno, vsekakor je priporočljivo, da ročne naprave po vadbi obrišemo z vlažnim robčkom. Na ta način preprečimo razjedanje gumirane ročke, ki bi ga sicer povzročil pot.

Udobna vadba za pridobivanje mišične mase

Tudi profesionalni fitnes športniki uteži tedensko vpletajo v svoj cikel vadb. Po napornem treningu je potrebno utrujenim mišicam zagotoviti vsaj dan počitka. V nasprotnem primeru se mišične prepojijo z mlečno kislino, ta pa povzroča pekočo bolečino. Fitnesshop vsaj enkrat na teden priporoča, da vadbo upočasnite.

Kot optimalno nadomestilo naporni vadbi kettlebell uteži še vedno delujejo optimalno na mišice, a jih ne obremenjujejo preveč. Izbirate lahko med različnimi obremenitvami od 1 kg dalje. Če ste z obremenitveno vadbo šele začeli, velja še posebna previdnost, saj boste le tako zaščiteni pred poškodbami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *