Browse By

Keramične ploščice so tudi okras

Stene in tla kuhinje ter stene in tla kopalnic niso edine stene v hiši ali stanovanju, ki so lahko olepšane in hkrati zaščitene s keramičnimi ploščicami. Morda je to nekoliko nenavadno, a keramične ploščice so lahko tudi na stenah v spalni sobi ali dnevni sobi. Vloga ploščic, kot so te iz keramike, pa ni le zaščita sten pred vlago in umazanijo ter omogočanje tega, da se privarčuje čas s čiščenjem. Ne, keramične ploščice so lahko tudi v funkciji okrasa. Ni treba, da pokrivajo celotno površino stene. V vlogi okrasa lahko keramične ploščice zasedajo le del stene.

Keramične ploščice lahko krasijo kamin keramične ploščice

Pomislite, kako zabavno bo kombinirati barvni odtenek stene, keramične ploščice z vzorcem ali brez ter preostali dekor sobe, na primer barvo in vzorec sedežne garniture, barvni odtenek in vzorec posteljnine, barvo zaves, barvo in vzorec preproge, morda tudi takšne predmete, kot so okrasne vaze ali razne porcelanaste figurice. S ponudbo, kot je na voljo danes, domišljija skorajda nima konca. Kdor ima doma kamin, lahko celoten kamin ali le del kamina okrasi s keramičnimi ploščicami. Če bodo te keramične ploščice sijoče, bodo še bolj izstopale in podarile kontrast s kaminom ali steno, ki je najverjetneje mat ali vsaj na pol mat.

Keramične ploščice bo položil keramik

V kolikor sami niste vešči zaključnih gradbenih del, je prav, da najamete strokovnjaka za določeno delo. Tako najverjetneje ne boste keramičnih ploščic polagali sami na tla ali stene kot tudi ne boste sami z njimi krasili dela stene ali kamina. Za to, da se keramične ploščice položi, tako kot je treba, da je vse enakomerno in ravno, je treba najeti strokovnjaka, ki ima izkušnje s polaganjem. Če se tega lotite sami, so lahko rezultati povsem nezadovoljivi. Ko se odločite, da želite na stene in tla položiti keramične ploščice, je treba poklicati osebo, ki se s tem poklicno ukvarja. Takšen posameznik je po poklicu keramik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *