Browse By

Nov davek DMV uvoz vozil oddaljuje

Nov davek DMV uvoz vozil oddaljuje od povprečnega človeka, približal pa ga je tistim z najglobljimi žepi, ki si lahko privoščijo drage luksuzne avtomobile. Če vam navedem zgolj en primer, za Ferrari California boste po novem odšteli kar dobrih 35.000 € manj davka. Npr. za BMW 320d pa bo davek DMV uvoz podražil s prejšnjih 155 € na preko 735 €, kar je za kar 580 € več kot prej. Na srečo je zakonodajalec določil prehodni čas v katerem zbira pripombe na zakon in zato še ni vse izgubljeno tudi za navadnega smrtnika. Več o vsem skupaj si lahko preberete na https://narociavto.si/bodo-po-novem-zakonu-o-dmv-vozila-res-cenejsa/.

Uvoz vozila se še vedno splača dmv uvoz

Čeprav je po trenutno veljavni zakonodaji še vedno tako, da davek DMV uvoz za vozila srednjega in nižjega cenovnega razreda podraži, se uvoz vozil iz tujine še vedno splača, še posebej, če se vozilo naroči pri strokovnjaku za uvoz, ki bo vse skupaj tako uredil, da davek DMV uvoz ne bo podražil. Kako? Preprosto, kakšno leto dni staro vozilo, še posebej v tujini, na svoji ceni izgubi že kar precej glede na novo enako vozilo. Sploh pa to ni primerljivo s cenami v Sloveniji, namreč uvoženo vozilo ima veliko več opreme kot cenovno enakovredno novo vozilo v Sloveniji.

Tako, da davek DMV uvoz podraži le na prvi pogled

Ko pogledamo pod črto, je davek DMV uvoz res malenkost podražil, npr. zgoraj je napisano, da je BMW 320d po novem davku dražji za slabih 600 €, ampak kaj če je uvoz vs. doma kupljen enak avto razlika v ceni več kot 10.000 € v korist uvoženega, in to po plačanih vseh davkih in dajatvah. Se splača narediti uvoz vozila? To je zgolj retorično vprašanje, seveda se splača, le na pravega strokovnjaka se je potrebno obrniti, ki bo kljub temu, da je višji DMV uvoz še vedno naredil tako ugoden, da boste na koncu več kot zadovoljni, da ste se odločili za vozilo iz tujine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *