Browse By

Uporaba VPS gostovanja v podjetjih

privatni strežnikiVirtualni privatni strežnik ali VPS gostovanje je stroškovno učinkovit način za manjša podjetja, ki si želijo večjo prilagodljivost in učinkovitost pri upravljanju s spletnimi stranmi. Večina manjših podjetij ne potrebuje vseh moči namenskega hostinga, zato virtualni privatni strežnik omogoča dobro medsebojno povezavo, ki presega skupno rabo strežnika. Poleg tega pa takšen hosting omogoča podjetjem enostavno upravljanje zunanje strojne opreme.

VPS gostovanje deluje tako, da en fizični strežnik gosti več virtualnih strežnikov, od katerih je vsak posamezna enota izolirana. To ponudnik spletnega upravljanja oziroma gostitelj doseže z uporabo specifične programske opreme, ki segmentira fizični strežnik in vsak segment loči od ostalih. Vsak virtualni privatni strežnik ima svoj operacijski sistem, ki je neodvisen od drugih in ga je mogoče tudi neodvisno zagnati.

Za katera podjetja je virtualni privatni strežnik primeren?

VPS gostovanje je primerno za vsa podjetja, ki se v svojem poslovanju širijo in rastejo ter pri tem tudi povečujejo svoj promet in zato potrebujejo nekoliko bolj prilagojene in zmogljive strežnike. Hosting je primeren tudi za vsa podjetja, ki želijo na svojih spletnih straneh zagnati določene aplikacije, ki zahtevajo več prostora in hitrejši čas nalaganja strani.

Če je na istem strežniku nameščenih več spletnih mest, lahko postane spletno mesto precej ranljivo za hekerske vdore in druge varnostne napake. Uporaba virtualnega privatnega strežnika je zato primerna tudi za vsa podjetja, ki iščejo večjo varnost in ustrezno zaščito podatkov. Z uporabo hostinga, ki ga ponuja virtualni privatni strežnik (članek Virtualno gostovanje VPS vam bo razkril še nekaj podatkov o tej vrsti gostovanja) pa imajo podjetja tudi več nadzora nad konfiguracijami in namestitvami programske opreme.

Izbira ponudnika za hosting spletnih strani

Ponudniki za hosting in upravljanje s spletnimi stranmi ponujajo v svojih paketih različne pred nastavljene operacijske sisteme, kot sta na primer Windows in Linux. Pred izbiro spletnega gostitelja se je zato potrebno odločiti, kateri operacijski sistem bo podjetje uporabljalo. Podjetje naj se na trgu ponudnikov, ki nudijo hosting z uporabo virtualnega privatnega strežnika, pozanima tudi o tem, ali gostitelj omogoča podporo uporabnikom in ali je tehnična podpora dosegljiva vse dni v tednu.

Dobro se je pozanimati tudi o tem, ali gostitelj v istem paketu nudi še katere dodatne nastavitve. VPS gostovanje, ki ga je mogoče naročiti preko gostitelja spletnih strani na strani www.domenca.com, nudi še dodatni pomnilnik in prostor na strežniku, mrežni priključek, prenos podatkov, lasten IP naslov, varnostne kopije in CPU enote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *