Browse By

Za estrih cena postane drugačna, če je le-ta samorazlivni

Estrih cenaKer je s samorazlivnim estrihom naša osnova za tla hitreje pripravljena, je razumljivo, da bo zaradi tega tudi cena višja. Namreč, za navaden en centimetrski estrih cena vsaj po navadi znaša do nekje 1,5 €/m2. Poudariti pa je treba, da je za samorazlivni estrih cena bistveno višja. V nekaterih primerih je za takle estrih cena več kot še enkrat višja od navadnega, pa čeprav je morda potrebno več dela za polaganje klasičnega. V nadaljevanju bomo videli, da je za estrih cena odvisna od drugih stvari in ne od dela. Konec koncev ima samorazlivni estrih veliko prednosti pred navadnim. Poglejmo si torej, kakšna je za takle estrih cena in kakšne so njegove prednosti.

Zakaj je za samorazlivni estrih cena toliko višja in kakšne so njegove prednosti pred navadnim?

Že takoj na začetku lahko povemo, da ima samorazlivni estrih zelo veliko prednosti pred klasičnim. Te se kažejo tako v samem sušenju (to je pri tem hitrejše), pri sami talni porazdelitvi in tudi v kakovosti. Seveda pa je za takle estrih cena lahko še enkrat višja, kar pa morda ni najbolj primerno prav za vsakega izmed nas. A kdor ima na razpolago malo več financ, je samorazlivni estrih vsekakor boljša izbira. Namreč, le-ta je primeren za vse vrste tal, ki si jih želimo polagati nanj. Torej nanj lahko položimo tako keramične ploščice kot tudi laminat ter parket.

V bistvu lahko nanj položimo čisto vse, kar bi si želeli. Največkrat pa se taka vrsta estriha uporablja v primerih, ko imamo nameščeno tudi talno ogrevanje. To pa zato, ker se samorazlivni estrih, kot že ime pove, samodejno razlije in prilega cevem talnega ogrevanja. To pa je zelo pomembno, saj je zaradi tega tudi boljši izkoristek ogrevanja v prostorih. No, to so le nekatere prednosti in lastnosti, ki samorazlivni estrih naredijo boljšo izbiro pred navadnim. Vsak se bo seveda moral sam odločiti, saj kot smo že rekli, je za takle estrih cena bistveno višja. Konec koncev pa takle tip tudi ni nujen za čisto vsak primer gradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *