Browse By

Zakaj je svetovalka za dojenje pomembna?

Morda se sliši nekoliko nenavadno, vendar je svetovalka za dojenje in uvajanje hrane dandanes že povsem običajna spremljevalka mladih mamic v obdobju pred in po porodu. Vse več nosečnic se v iskanju alternativnih in otroku bolj prijaznih načinov privajanja na ta svet, obrne po nasvet k profesionalnemu osebju. Svetovalka za dojenje je prav to – strokovnjakinja na področju prehranjevanja dojenčkov, ki mladim mamicam nudi vso potrebno znanje in podporo. S svojimi nasveti oskrbuje novopečene starše, ki se vse preveč pogosto počutijo izgubljeni v množici nepotrjenih informacij, katere je možno dandanes najti že povsod.

Ali je svetovalka za dojenje res potrebna?

Kot vam bo znala povedati vsaka doječa mamica, se posebna vez med njo in otrokom splete prav preko prehranjevanja. Nekako se nam zdi, da gre za nek povsem naraven proces in da je svetovalka za dojenje tukaj odveč. Vendar so prav zaradi tega mlade mamice pogosto negativno presenečene, ko ta proces enostavno ne steče, kot so si zamislile. Tukaj s svojimi nasveti in strokovnostjo vskoči svetovalka za dojenje ter reši marsikateri nepredviden zaplet. Treba se je zavedeti, da gre za veščino, ki jo je potrebno vaditi tako kot vsako drugo.

Pripravite se v naprej in se tako izognite nepotrebnemu stresu

Zaradi izjemne hitrosti sveta v katerem živimo, se mladi starši pogosto ne utegnejo pripravi na razno razne zaplete, ki lahko spremljajo ne samo porod, temveč tudi obdobje po njem. Svetovalka za dojenje iz spletne šole za starše Veva vam bo znala povedati, da se je dobro začeti na ta proces pripravljati že v tednih pred rojstvom otroka. Samo na tak način boste vedeli kaj lahko pričakujete, kakšni zapleti se lahko pojavijo in na kakšen način se z njimi soočiti. To bo prav gotovo pripomoglo k nižji ravni stresa tako ta mater, kot za otroka. Poleg tega je že sam občutek, da vam Svetovalka za dojenje vedno stoji ob strani in se nanjo lahko kadarkoli obrnete, zelo pomirjujoč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *