Browse By

Že rabljena motoristična oprema je super opcija

Vrhunec sezone za enoslednike je že v polnem zagonu, in če ste tudi vi eden izmed ljubiteljev tega športa, je pomembno, da vsako sezono preverite stanje svojega motorja in seveda tudi, v kakšnem stanju je motoristična oprema. Če je potrebna menjava ali nega motoristične jakne, pasu ali škornjev, nikar ne odlašajte, saj je izredno pomembna za vašo varnost. Motoristična oprema je tudi ključni del vsakega motorista, zaradi zagotavljanja udobja, stila vožnje ter seveda splošne varnosti.

motoristična jakna2

Motoristična oprema in njen pomen

Oprema je del, ki bi moral prevzeti največ pozornosti ob nakupu, pa vendar se zanemari, predvsem pri motoristih začetnikih, saj jim velikokrat predstavlja le dodatno skrb in finančni vložek. Napaka, ki je velikokrat prisotna pri izbiri, je, da izbirajo glede na njeno estetsko vrednost in ne veliko na funkcionalnost, ki jo opravlja med samo uporabo.

Če bi razčlenili samo uporabo, bi rekli, da vas čelada s polnim obrazom popolnoma zaščiti pred travmatičnimi poškodbami in ob enem pred raznimi žuželkami in kamenčki. Nasploh pa vas bo kakovostna oprema, kot so na primer kombinezoni ali motoristične jakne, ščitile pred poškodbami ter vožnjo naredile prijetno in udobno. Če ste začetnik, lahko tudi nekoliko prihranite, če izberete rabljeno opremo, ki ni nič manj funkcionalna kot nova.

motoristična oprema

Oprema, nujna za varno vožnjo

Zelo pomembno je, kakšne kose dodatkov izberete pred vožnjo, zato smo vam pripravili 5 izdelkov, brez katerih ne gre:

  • Čelada:

Začnimo s temeljno varnostno opremo, čelado. Ne glede na slog vožnje ali vrsto motocikla je nošenje kakovostne čelade nujno. Pri izbiri čelade bodite pozorni na certifikate varnosti, kot je ECE 22.05, saj zagotavlja ustrezno zaščito pred udarci. Poleg tega je pomembno, da čelada pravilno pristaja na glavi in ​​je udobna za nošenje, saj vas bo spremljala na dolgih vožnjah.

  • Tekstilne ali usnjene zaščitne rokavice:

Rokavice so pogosto spregledan element motoristične opreme, vendar pa so izjemno pomembne za varnost in udobje. Dobro prilegajoče se rokavice iz kakovostnih materialov ščitijo vaše roke pred mrazom, vetrom, soncem in morebitnimi poškodbami. Poleg tega nudijo boljši oprijem na ročajih in pripomorejo k zmanjšani utrujenosti rok med vožnjo.

  • Jakna in motoristične hlače (usnjene ali tekstilne z vgrajenimi ščitniki):

Oblačila morajo biti narejena iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo odpornost na trganje in obrabo. Nepremočljive membrane in dobra zračnost so še dodatni dejavniki, ki omogočajo udobje med vožnjo v različnih vremenskih pogojih. Zaščitni ščitniki na ramenih, komolcih in kolenih so prav tako ključni, saj nudijo dodatno zaščito pred poškodbami pri morebitnih padcih.

  • Motoristični škornji:

Kakovostni čevlji s trdnim podplatom in zaščitnimi elementi, kot so ojačani prsti in peta ter gležnjevki, vam zagotavljajo stabilnost in varnost med vožnjo. Pravilno pristajajoči čevlji bodo zmanjšali možnost zvračanja ali poškodb stopal ob padcu.

Ko se odpravite na motoristično pustolovščino, je ključno, da ste pravilno opremljeni od glave do pete. Pri izbiri motoristične opreme je ključnega pomena tudi prilagajanje individualnim potrebam in preferencam. Vsak motociklist ima svoj edinstveni stil in način vožnje, zato je pomembno, da izberete opremo, ki je prilagojena vašim potrebam.

motoristična jakna

Naj vam rabljena motoristična oprema ne predstavlja strahu

Na koncu je nakup rabljene motoristične opreme lahko odlična izbira za motocikliste, ki si želijo kakovostno opremo po dostopnejši ceni. Z zavedanjem o pomembnosti kakovosti, varnosti in prilagajanja, lastnim potrebam, lahko najdete odlične izdelke, ki vam bodo nudili vse potrebno med vožnjo. Pozorni pa morate biti seveda na to, v kakšnem stanju je, kako je vzdrževana in ali ima kakšne poškodbe.

Najboljše je, če se odločite za kakšno znano blagovno znamko, ki ima preverjene certifikate, in so izdelane po visokem standardu izdelave in varnosti.

Na koncu je najpomembnejše to, da izberete izdelke, ki se prilagajajo vašim potrebam, željam, velikosti, načinu in slogu vožnje.

motoristična oprema.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *